QI GONG (TXI KUNG)

L’èmfasi en la prevenció de les malalties abans de que és manifestin és un dels pilars txi cungbàsics de la medicina tradicional xinesa, de tal manera que en l’antiguitat, el metge del poble rebia com a sou uns diners de cada família sempre que tinguessin salut, ja que així podrien treballar. Si es posaven malalts, el metge deixava de cobrar. Així doncs, el metges fomentaven entre la població una vida saludable basada en l’harmonia amb els cicles naturals,la bona alimentació i l’exercici.

De entre tots aquests mètodes utilitzats en l’antiga Xina per preservar la salut destaca el QiGong (Txi Kung), que podríem traduir com “cultiu de l’energia vital” i consisteix en la pràctica d’exercicis físics que mitjançant el moviment, la respiració i la ment s’optimitza la producció, circulació i conservació de l’Energia Vital (Qi) a més a més de corregir desequilibris energètics en l’interior del nostre cos amb la finalitat d’augmentar el nostre benestar físic, emocional i mental.

Al formar part actualment del sistema sanitari públic Xinès, en els darrers anys s’han fet estudis científics que han demostrat l’eficàcia del Qigong en malalties del sistema cardiovascular, respiratori, digestiu, endocrí, immunitari i locomotor.

Impartit per Raul Verdaguer – Terapeuta diplomat amb dues medalles d’or al II Campionat Europeu de Qigogn de Salut

PER MÉS INFORMACIÓ

vine a veure’ns al  PASSEIG DE LA GENERALITAT nº46 o truca’ns al 93 380 42 43